KOCAELİ / GEBZE - Gebze Cumaköy Ortaokulu

Mrt

Okulumuz öğrencileri Değerler Eğitimi kapsamında ramazan ayı dolayısı ile ihtiyaç sahibi arkadaşları için ramazan erzak kolisi hazırladılar. Her sınıf kendi arasında bir koli olmak üzere öğretmen ve velilerimizin katkıları ile 11 koli hazırlandı. Hazırlanan koliler ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Mrt

18 Mart Çanakkale zaferi ve Şehitler Haftası okulumuzda yapılan etkinliklerle anıldı. pano hazırlandı, çok amaçlı salonumuzda öğrencilerimizin hazırladığı tiyatro oyunu oynandı, Çanakkale Şavaşının gerçek görüntülerinden hazırlanmış belgesel film izlettirildi, ve şiirler okundu.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün yıldönümü münasebetiyle okulumuzda etkinlikler düzenlendi. İstiklal Marşını güzel okuma yarışması düzenlendi.  Öğrencilere İstiklal Marşının yazılış öyküsünü anlatan animasyon film izlettirildi.

Mrt

2024 yılı 01-07 Mart Deprem Haftası  ile 13 Ekim ''Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü'' faaliyetleri kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı yapılmıştır.  Tatbikatta personel ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması, deprem ve yangın konularında eğitim verilerek okul ve kurumların planlı bir şekilde tahliyesi, acil toplanma bölgelerinde toplanılması ve sürecin değerlendirilmesi yapılmıştır. Ayrıca acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında eğitim ve uygulamalar gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Koceli Valiliğinin başlatmış olduğu Önem Projesi kapsamında okulumuz 5. sınıf öğrencileri Beylikbağı Bilim Sanat Merkezinde ebru sanatını öğrenip örnek çalışma yaptılar.

Mrt

Okulumuz Değerler Kulübü DÜRÜSTLÜK değeri kapsamında Dürüst Market etkinliği düzenlemiştir. Markette meyve ve kuruyemiş gibi sağlıklı gıdalar bulunmaktadır. Öğrenciler istediğini alıp ücretini bırakmaktadır. Marketimiz kar amacı gütmemektedir. Etkinliğimizin sloganı:"BURADA KAMERA VİCDANIMIZDIR"

Ara

Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında öğrencilerin dilimizde bulunan zenginliklerinin farkına varması için kelime, şiir, deyim, atasözü ve cümle resimleme etkinliklerimiz devam ediyor.

Ock

Okulumuzda 1. Dönem son hafta etkinlikleri yapıldı. Etkinliklerde sınıflar arası bilgi yarışması, hitabet yarışı, sanal müze gezileri, kelime oyunları, komedi saati ve halk oyunları yapılmıştır.

Okulumuzdan mezun olan 41 öğrencimizin lise yerleştirmeleri yapıldı.

Fen Lisesi:1

Sosyal Bilimler: 1

MTAL LGS Puanıyla:3

Anadolu Lisesi:8

MTAL Yerel: 27

İmam Hatip L.:1 Öğrencimiz yerleşmiştir.

May

Okulumuzda sınıflar arası ve bireysel spor ve satranç turnuvaları yapıldı. Kız erkek futbol, basketbol, voleybol, parkur ve satranç turnuvalarında birinci olan öğrencilere ve takımlara madalyaları verildi.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. İlkokul ve ortaokul öğrencileri ve velilerimizin katılımı ile yapılan kutlamalarda şiirler okundu, şarkılar söylendi ve folklör gösterileri yapıldı. Kutlamalara katılım sağlayan başta köy muhtarımıza ve okul aile birliği üyelerine ve velilerimze teşekkür ediyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zeferi ve Şehitlerimizi Anma Günü münasebetiyle okulumuzda anma etkinlikleri yapılmıştır. etkinliklerde şiirler okundu, video gösterisi, tiyatro ve koro düzenlenmiştir.

Mrt

Koceli Valiliğinin başlatmış olduğu Önem Projesi kapsamında okulumuz 5. ve 6. sınıf öğrencileri Arapçeşme Bilim Sanat Merkezinde ebru sanatını öğrenip çalışma yaptılar.

Ara

Kocaeli Valiliğinin başlatmış olduğu ÖNEM Projesi kapsamında Gebze Belediyesinin katkıları ile okulumuz 7 ve 8. sınıf öğrencileri Arapçaşme Bilim ve Sanat Merkezinde doku atölyesinde sanatsal çalışma yaptılar. Faaliyet kapsamında öğrencilerimiz yeteneklerini keşfettiler ve  kültürel değerlerimizin farkına vardılar.

Kas

Bu günümüzde bizleri düşünüp pastalarını alıp ziyartimize gelen Cumaköy Muhtarı Hüseyin ÜNAL, Okul Aile Birliği Üyeleri ve Başkanı İbrahim DEĞİRMENCİ; mesleğimizi icra etmemizde her zaman yanımızda bizlere destek olan değerli velilerimize ve hazırladıkları gösterilerle öğretmenlerine saygıyı her zaman gösteren sevgili öğrencilerimize Cumaköy Ortaokulu Öğretmenleri olarak teşekkür ederiz.